Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Fotoklas 1 groepscursus eenmalig in 2020 in de Naturentuin 

Basiscursus fotografie, op locatie!
Data dinsdag 12, 19 en 26 mei en 2 en 9 juni 2020 van 19.30-21.30 uur
Prijs € 163,50 pp
Deelnemers min 3 pers, max 6 pers
Voor de derde keer biedt De Fotoklas de gehele basiscursus fotografie aan, vijf avonden van 2 uur, op een unieke lokatie:

De Naturentuin van Anneke Scholte achter het Klooster Nieuwkerk bij Goirle. Te midden van de pracht en praal van de tuin leer je anders te kijken en begrijp je waarom de camera de werkelijkheid niet zo weergeeft als onze ogen die ziet.

Je krijgt begrip van de werking van licht en leert de camera te bedienen. Het kiezen van de juiste belichting, de juiste kleuren en hoe stel je de camera nu precies scherp. Nu nog allemaal theorie maar in de Naturentuin ga je de theorie meteen omzetten in praktijk. Leuk om in het voorjaar zo'n cursus te doen en dan het hele jaar verder te gaan met oefenen en het maken van kwalitatief mooie foto's. Opgave kan via een mail naar Anneke. Klik hier.

Of door bij je aanmelding voor de avondcursus bij opmerkingen aan te geven: 'tuin 2020'

 

De Naturentuin van Anneke

Ook in 2017 was de Fotoklas te gast in de tuin.

Elk cameratype

Elk camerasysteem heeft zijn specifieke sterke en zwakke punten. Het maakt niet uit welke type je bezit, zolang die maar digitaal is. In de tuin leer je gebruik te maken van scherpte diepte en bewegingsonscherpte: de twee fotografische effecten. Het ene effect wil je soms wel en het andere vaak niet. Hoe voorkom je onscherpte door een foutieve instelling? De Fotoklas zet alles op een rijtje voor je.

 
 

Het licht

In het stemmige avondlicht van mei staat de tuin wellicht in bloei. Die stemming kunnen we proberen vast te leggen door een juiste belichting te kiezen. Dat mag geleerd worden.

Elk detail telt

Je ziet iets wat niemand anders ziet.