Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Fotoklas 1 Fotocursus groep

De Fotoklas verzorgt fotografiecursussen in Tilburg. In 5 bijeenkomsten van elk 2 uur leer je je camera beter te gebruiken.

Hier ervaar je waarom je fototoestel anders de werkelijkheid weergeeft als onze ogen die zien.

De Fotoklas leert je anders te kijken.

Met meer begrip van jouw camera en van de werking van licht. Je volgt de cursus samen met 1, 2 of 3 andere cursisten, bij mij thuis aan de eettafel met koffie, thee en koeken. Een hele kleine groep dus, met 1 1/2 meter afstand.

Er zijn ochtend- en avondcursussen. In de ochtendcursus kunnen we er soms zelfs een keer op uit. Hier krijg je waar voor je geld. Geen aparte 2de cursus over de belichting. Alles in 1.

Er zit altijd wel een geschikte tijd voor jou bij. De looptijd van de cursus is 5 weken. En in die tijd leer je niet alleen je camera te bedienen maar ook de juiste belichting, een preciese scherpstelling en de juiste kleuren te kiezen. De kwartjes zullen vallen, dat gebeurt telkens weer bij mijn cursisten. Hier kun je net iets meer leren en vooruit met de nieuwe kennis. Je eigen camera leren gebruiken mag geleerd worden.

   

  Leren in een kleine groep met veel persoonlijke aandacht in een huiselijke sfeer

  De digitale camera heeft een volautomatische stand, zodat je alleen maar hoeft af te drukken. Handig voor leuke kiekjes, maar de fascinerende wereld van de camera gaat zo wel aan je voorbij. In de fotoklas zetten we de automaat uit en je zult zien dat je foto’s er uiteindelijk interessanter en persoonlijker door worden. Je zult met meer plezier gaan fotograferen en de mogelijkheden zijn opeens onuitputtelijk!

  Van kiekjes maken naar bewust fotograferen

  Hoe pakken we dat aan? Je neemt je eigen camera mee naar De Fotoklas en samen gaan we die stap voor stap verkennen. Deze cursus is geschikt voor beginners met elk cameratype (dat heet digitaal). Compact, spiegelreflex, hybridetoestel of micro 3/4, neem hem maar mee en we gaan ermee aan de slag!

  (Wel gelden er voor alle A7 modellen van Sony, Nikon D 500 en alle andere Full Frame camera's beperkingen mbt de toegang tot de beginnerscursus.  Dit omdat deze camera's onevenredig veel aandacht vragen vanwege de instelbaarheid/ complexiteit van de toestellen ten opzichte van instapmodellen. Heb je zo'n camera? Meld je dan bij me aan. Het kan uiteraard wel maar onder iets andere voorwaarden)

  Vraag het bij me na svp op 06-46575870 of stuur me een mail

   
   

  Naast de praktische kennis van je eigen camera ook de achtergronden van fotografie en licht

  Moeilijke begrippen zoals diafragma, sluitertijd, iso, belichting en witbalans gaan we allemaal tijdens de cursus leren kennen en vooral ook leren gebruiken. We onderzoeken hoe het licht werkt in de camera. We gaan een antieke camera helemaal uit elkaar halen om zo goed te kunnen zien hoe het werkt. We gaan zoeken naar het mooiste licht en de fraaist belichte composities. En we stellen de fundamentele vraag: waarom ziet een camera het licht anders dan onze ogen dat doen? Probeer het maar. Er schuilt een belangrijk fotografisch principe achter dit fenomeen. Dat te doorgronden is de kern waarmee jij als fotograaf verder komt. En De Fotoklas helpt je daarbij.

  Leer in vijf lessen van 2 uur elk knopje van je eigen camera echt goed te gebruiken

  Praktisch: De looptijd van de cursus is 5 weken.

  Ochtendcursussen: Op alle werkdagen van 10:00 tot 12:00. Kosten: €145

  Avondcursussen: Op maandag t/m donderdag van 19:30 tot 21:30. Kosten: €175

  Andere tijden zijn in overleg mogelijk. Je inschrijving is pas een feit na ontvangst van het volledig ingevulde aanmeldformulier. .