Mijn naam is Harry op den Camp, ik ben als fotograaf geschoold aan de Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen en woon en werk in Tilburg. De Fotoklas is 4 dagen open per week en draait sinds 2006 onvermoeibaar door.

Fotocursussen in Tilburg

Zelf maak ik voornamelijk vrij werk. Daarnaast geef ik fotocursussen in De Fotoklas. Fotografie speelt een belangrijke rol in mijn leven. Het helpt mij om de buitenwereld te ordenen. Daarnaast is het een fascinerend en technisch vak, er valt enorm veel over te leren.

Ik ken zowat alle camera's en camera systemen.  Zelf gebruik ik Nikon spiegelreflexen en een spiegeloos systeem,  hybride Sony's, de Leica meetzoeker en compact camera's door elkaar heen. Ik heb een databank met alle handledingen van de meest gangbare toestellen. En ik kan je camera derhalve prima instellen en goed uitleggen. 

De Fotoklas Tilburg

Ik geniet ervan om die fotografische fascinatie met anderen te delen tijdens de fotocursussen. 14 jaar geleden heb ik daarom De Fotoklas opgericht. Ik woonde destijds in een oud schoolgebouw, in de lerarenkamer en ik gaf fotocursussen in het oude Engels klaslokaal. Toen ik een naam zocht vond ik De Fotoklas heel toepasselijk. De school is inmiddels weg. De cursussen en de naam “De Fotoklas” zijn gebleven. Net als mijn enthousiasme voor het vak.

Meer informatie?


Kijk dan eens bij Fotocursus 1 De Fotoklas. Bij Foto's vind je bij elke foto van alles over de belichting en cursusinformatie of afdrukinfo.